Renovliesbehang

Bij nieuwbouw is het gebruikelijk dat de wanden worden opgeleverd met een kale betonlaag of gipsplaat. Voordat er kan worden geverfd of behangen, moeten deze wanden eerst worden afgewerkt. De meest gebruikte afwerkmethode is stucen, maar dit is niet altijd de meest praktische of betaalbare oplossing. Renovliesbehang biedt een goedkoper en sneller alternatief voor stucwerk en is daarom een populaire keuze voor nieuwbouwprojecten.

Wat is renovliesbehang?

Renovliesbehang ook wel glasvezelbehang genoemd, is een behangsoort die bestaat uit vliesmateriaal. Dit materiaal is versterkt met glasvezels en is daarom erg stevig en duurzaam. Het behang heeft een witte of lichtgrijze kleur en heeft een lichte structuur. Renovliesbehang wordt geleverd in rollen en kan op dezelfde manier worden aangebracht als normaal behang.

Waarom is renovliesbehang goedkoper dan stucen?

Stucen is een ambachtelijk proces dat veel tijd en arbeid vereist. Voordat er kan worden gestuct, moeten de wanden worden voorbereid door ze glad te maken en oneffenheden te verwijderen. Vervolgens moet de stukadoor de stuclaag met de hand aanbrengen en afwerken. Het hele proces kan weken duren en is daarom relatief duur.

Renovliesbehang is daarentegen snel en eenvoudig aan te brengen. De wanden hoeven niet vooraf te worden gladgemaakt en oneffenheden worden door het behang bedekt. Het behang kan in één dag worden aangebracht en is daarom veel voordeliger dan stucen.

Renovlies behang in huis
renovlies behang plakken
afgeronde kamer

Voordelen van renovliesbehang

Naast de kostenbesparing heeft renovliesbehang nog een aantal andere voordelen ten opzichte van stucen:

  • Duurzaamheid: Renovliesbehang is gemaakt van versterkt vliesmateriaal en is daarom erg stevig en duurzaam. Het behang kan goed tegen stoten en krassen en blijft lang mooi.
  • Naadloze afwerking: Het kan naadloos worden aangebracht, wat zorgt voor een strak en professioneel resultaat. Bovendien zorgt het behang voor een egale en rustige uitstraling van de wanden.
  • Overschilderbaarheid: Glasvezelbehang kan eenvoudig worden overschilderd in de gewenste kleur. Hierdoor kunnen de wanden snel en gemakkelijk worden aangepast aan een nieuwe inrichting of kleurenschema.
  • Verbergingskracht: Het behang heeft een verbergingskracht van ongeveer 90 procent. Dit betekent dat kleine oneffenheden en scheurtjes worden bedekt door het behang. Hierdoor zijn de wanden na afwerking direct klaar voor verdere afwerking met verf of behang.
  • Geluiddempend: Daarnaast heeft het ook een geluiddempende werking. Het vliesmateriaal kan een deel van het geluid absorberen, waardoor de akoestiek in de ruimte kan verbeteren. Dit kan vooral handig zijn in ruimtes waarin veel wordt gepraat of waarin muziek wordt gespeeld.
  • Brandveiligheid: Renovliesbehang heeft een brandvertragende werking en is daarom veiliger dan sommige andere wandafwerkingen. In geval van brand zal het behang minder snel vlam vatten en zal het de verspreiding van het vuur vertragen.

Renovliesbehang bij Garant Schilderwerken

Bij garant-schilderwerken.nl kunt u terecht voor het laten aanbrengen van renovliesbehang. Onze vakmensen zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van renovliesbehang en kunnen dit snel en vakkundig voor u verzorgen. Daarnaast leveren wij ook binnenschilderwerk, wij kunnen het behang in elke gewenste kleur schilderen. Wij werken alleen met hoogwaardige materialen en gebruiken de nieuwste technieken om ervoor te zorgen dat uw wanden er perfect uitzien.

Bovendien bieden wij bij Garant Schilderwerken een uitgebreide garantie op ons werk. Mocht er onverhoopt toch iets mis zijn met de afwerking, dan zullen wij dit kosteloos voor u herstellen. Zo kunt u met een gerust hart genieten van uw perfect afgewerkte wanden.

Professioneel renovliesbehang aanbrengen?
Kies voor Garant Schilderwerken!

Renovliesbehang is een goedkopere en snellere optie voor het afwerken van wanden dan stucen. Het behang is duurzaam, naadloos af te werken en overschilderbaar. Bovendien heeft renovliesbehang een geluiddempende en brandvertragende werking. Bij Garant Schilderwerken kunt u terecht voor het professioneel laten aanbrengen van renovliesbehang. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag nu geheel vrijblijvend een offerte aan!